lovelifmusicfood.ro Forum Index lovelifmusicfood.ro
Let's enjoy the simple pleasures!

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Incinerare sau inmormantare?

Post new topic   Reply to topic    lovelifmusicfood.ro Forum Index -> Religie & Spiritualitate
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Deea
Acritura

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 11:51 am    Post subject: Incinerare sau inmormantare? Reply with quote

stiu ca e un subiect destul de greu de abordat, dar...

eu una vreau incinerare...de multi ani ma gandesc la asta.
Rolling Eyes
alona
Guest

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Mda , am venit soro Smile , cu o singura dorinta...sa fiu inmormantata crestineste , cat mai tarziu posibil . Daca traiesc 100 de ani , ma declar multumita. Laughing
Back to top
uruma
Bobocel
Bobocel

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Din cate stiu, ortodoxismul nu recunoaste incinerarea ...
eu nu vreau incinerare, mi-a trecut si mie prin cap ...

te-as intreba de ce incinerare si nu cealalta varianta? dar de ce te gandesti de pe acum? Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Deea
Acritura

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

pentru simplul fapt ca imi displace intreg ritualul de inmormantare care se practica la noi...mi se pare chiar grotesc pe alocuri...nu critic, asta e parerea mea...
eu as vrea incinerare, pastrare cenusa optionala Laughing, si pomana pt cei care chiar nu au ce manca...cam atat!
uruma
Bobocel
Bobocel

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

despre inmormantare

http://www.ortodoxism.ro/carte.shtml

* Inmormantarea
* Priveghere si stalpi (cina)
* Ritualul inmormantarii
* La cimitir
* Pomenirea dupa inmormantare
* Pomenirile de dupa inmormantare
* Pomenirea de 40 de zile (ridicarea Panaghiei)

Ti se pare grotesc ritualul sau cum vorbesc unii preoti despre decedati, lungindu-se la infinit si culminand cu apostrofarea mireanului pentru neindeplinirea indatoririlor spirituale si "materiale" de crestin sau divagarea in sfera politica? Sa nu uitam ca, preotul scolit sau mai putin scolit, "mai mirean" decat mirenii, este doar un instrument in aceste momente...

Nu stiu, pe mine ma emotioneaza orice eveniment crucial din viata omului...sunt o plangacioasa in sinea mea, dar bineinteles ... fiecare stie mai bine pentru sine insusi..Smile
Back to top
tania
Junior
Junior

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

si mie imi displace la greu.... mai ales momentele in care trebuie sa saruti mina, sau fruntea, sau oricare parte a corpului mort.... oricum arata grotesc, de ce mai trebuie si afisat in cosciug deschis?! .... macar de-ar fi inchis, ar fi altceva.... de-aia as vrea si eu incinerare.... si am citit undeva ca un individ si-a facut inel din cenusa cuiva drag (nu mai tin minte despre cine era vorba) ... ideea mi se pare nemaipomenita.... ma intreb doar cine ar vrea sa ma pastreze in felul asta Laughing
uruma
Bobocel
Bobocel

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

Nu e obligatoriu sa saruti decedatul... e chiar culmea ... si e scabros ... nu e obligatoriu nici in cosciug deschis ... ce sa zicem despre cei morti prin accidente, pe care i-au descarcerat pe bucati sau pe cei rapusi de boala, transfigurati? E la latitudinea rudelor, a familiei...
Back to top
uruma
Bobocel
Bobocel

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
si am citit undeva ca un individ si-a facut inel din cenusa cuiva drag (nu mai tin minte despre cine era vorba)

Am vazut un film, demult, foarte interesant, cu Peter O'Toole, mi-e o ciuda ca nu mai stiu titlul filmului sa-l pot gasi... Un fel de tragi-comedie....
Actiunea se petrecea in rai, loc foarte populat de spirite singuratice, in viziunea regizorului, scenariul se baza pe ideea ca oricare dintre cei ajunsi in rai va decadea in purgatoriu sau iad in momentul in care nu mai este pomenit de nimeni, dintre cei vii ...
Back to top
Deea
Acritura

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 1:01 pm    Post subject: Reply with quote

tania wrote:
si mie imi displace la greu.... mai ales momentele in care trebuie sa saruti mina, sau fruntea, sau oricare parte a corpului mort.... oricum arata grotesc, de ce mai trebuie si afisat in cosciug deschis?! .... macar de-ar fi inchis, ar fi altceva.... de-aia as vrea si eu incinerare.... si am citit undeva ca un individ si-a facut inel din cenusa cuiva drag (nu mai tin minte despre cine era vorba) ... ideea mi se pare nemaipomenita.... ma intreb doar cine ar vrea sa ma pastreze in felul asta Laughing

subscriu la partea cu pupatul... Shocked am vazut destule faze in care copii erau obligati sa mearga langa mort sau sa-l pupe, ceea ce nu mi se pare deloc in regula!
eu nu am putut sa ma apropii nici de tata, Dumnezeu sa-l ierte! pur si simplu nu pot!

si da, mi se pare grotesc felul in care se desfasoara inmormantarile...bocetele fortate, mancarea din belsug...unii isi plang mortii iar altii baga-n ei ca spartii! nu imi plac si cu asta basta!

la faza cu inelul din cenusa...chiar radeam anul trecut cu frate-miu pe tema asta...ziceam ca mi s-ar parea mai original sa iti faci de ex, dinti din cenusa raposatului Laughing cand vrei sa-ti prezinti familia, deschizi gura si zici ti-l prezint pe bunicu', pe bunica etc. Shocked Laughing
glumex! Laughing
alona
Guest

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Mie nu-mi place sa discut despre astfel de subiecte.Sunt mult mai sensibila decat par si am depasit cu greu ,chiar foarte greu , anumite '' evenimente'' de acest gen . Sad .Deci , ma retrag de aici si va rog sa nu va suparati.
Back to top
Deea
Acritura

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

nu e obligatoriu, soro. poti sa scrii sau nu...
nici mie nu imi place sa vorbesc despre subiectele astea, dar fac parte din ceea ce suntem...
alona
Guest

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Tocmai ,asta spuneam si eu...o sa va citesc pe voi si o sa raman la fel de optimista in ceea ce priveste varsta Twisted Evil , ca tare mai iubesc viata. Very Happy
Back to top
Deea
Acritura

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

eee, sa fii tu sanatoasa, eu de cand visez sa fiu nemuritoare!! Laughing sau macar, vampir Shocked Laughing
steff
Young & Wild
Young & Wild

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

inmormantare crestinesca mi as dorii si io. acum sa vedem daca cei care raman in urma mea, daca vor face asta.
am trait un caz de genul,de fapt, mai mult mama, ptr ca fratele ei, a incinerat pe tataie, fara ca mama sa stie. acu multi multi ani, a fost un soc. Plus ca am oroare de foc.
champagni
Junior
Junior

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

stef mai bine young and wild!!! Smile
Back to top
View user's profile Send private message
leeloo
Junior
Junior

PostPosted: Fri Sep 19, 2008 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

hotarat, incinerare! le-am si spus ca daca nu fac asta si ma baga in pamant, ma ridic de acolo si-i bantui Mr. Green
de ce? mi-e teama sa fiu ingropata si sa nu fiu moarta de tot Laughing ...daca ma trezesc si nu pot iesi Razz
si da, chestia sa faca din cenusa ta dupa incinerare un diamant, se face pe undeva prin elvetia....asa c-as fi poate, mai pretuita dupa trecerea in nefiinta Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Richiu
Tiesto addicted
Tiesto addicted

PostPosted: Tue Oct 14, 2008 8:13 am    Post subject: Reply with quote

in ambele cazuri regret ca nu m-am facut preot
SirX
Senior
Senior

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

Incinerarea nu exclude inmormantarea crestineasca... se poate ingropa urna. Eu as alege incinerarea sau altceva care sa nu dea mare bataie de cap urmasilor mei.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Post new topic   Reply to topic    lovelifmusicfood.ro Forum Index -> Religie & Spiritualitate All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum