| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Deea Acritura

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 11:51 am Post subject: Incinerare sau inmormantare? |
|
|
stiu ca e un subiect destul de greu de abordat, dar...
eu una vreau incinerare...de multi ani ma gandesc la asta.
 _________________ 2 in 1  |
|
| Back to top |
|
 |
alona Guest
|
Posted: Thu Jul 10, 2008 11:57 am Post subject: |
|
|
Mda , am venit soro , cu o singura dorinta...sa fiu inmormantata crestineste , cat mai tarziu posibil . Daca traiesc 100 de ani , ma declar multumita.  |
|
| Back to top |
|
 |
uruma Bobocel

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 11:58 am Post subject: |
|
|
Din cate stiu, ortodoxismul nu recunoaste incinerarea ...
eu nu vreau incinerare, mi-a trecut si mie prin cap ...
te-as intreba de ce incinerare si nu cealalta varianta? dar de ce te gandesti de pe acum?  |
|
| Back to top |
|
 |
Deea Acritura

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 12:06 pm Post subject: |
|
|
pentru simplul fapt ca imi displace intreg ritualul de inmormantare care se practica la noi...mi se pare chiar grotesc pe alocuri...nu critic, asta e parerea mea...
eu as vrea incinerare, pastrare cenusa optionala , si pomana pt cei care chiar nu au ce manca...cam atat! _________________ 2 in 1  |
|
| Back to top |
|
 |
uruma Bobocel

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 12:32 pm Post subject: |
|
|
despre inmormantare
http://www.ortodoxism.ro/carte.shtml
* Inmormantarea
* Priveghere si stalpi (cina)
* Ritualul inmormantarii
* La cimitir
* Pomenirea dupa inmormantare
* Pomenirile de dupa inmormantare
* Pomenirea de 40 de zile (ridicarea Panaghiei)
Ti se pare grotesc ritualul sau cum vorbesc unii preoti despre decedati, lungindu-se la infinit si culminand cu apostrofarea mireanului pentru neindeplinirea indatoririlor spirituale si "materiale" de crestin sau divagarea in sfera politica? Sa nu uitam ca, preotul scolit sau mai putin scolit, "mai mirean" decat mirenii, este doar un instrument in aceste momente...
Nu stiu, pe mine ma emotioneaza orice eveniment crucial din viata omului...sunt o plangacioasa in sinea mea, dar bineinteles ... fiecare stie mai bine pentru sine insusi.. |
|
| Back to top |
|
 |
tania Junior

Joined: 26 Jun 2008 Posts: 481 Location: si io p-aci, prin balcon....
|
Posted: Thu Jul 10, 2008 12:32 pm Post subject: |
|
|
si mie imi displace la greu.... mai ales momentele in care trebuie sa saruti mina, sau fruntea, sau oricare parte a corpului mort.... oricum arata grotesc, de ce mai trebuie si afisat in cosciug deschis?! .... macar de-ar fi inchis, ar fi altceva.... de-aia as vrea si eu incinerare.... si am citit undeva ca un individ si-a facut inel din cenusa cuiva drag (nu mai tin minte despre cine era vorba) ... ideea mi se pare nemaipomenita.... ma intreb doar cine ar vrea sa ma pastreze in felul asta  _________________ In bere veritas si in Feteasca regala, restu' ..... wtf! |
|
| Back to top |
|
 |
uruma Bobocel

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 12:36 pm Post subject: |
|
|
| Nu e obligatoriu sa saruti decedatul... e chiar culmea ... si e scabros ... nu e obligatoriu nici in cosciug deschis ... ce sa zicem despre cei morti prin accidente, pe care i-au descarcerat pe bucati sau pe cei rapusi de boala, transfigurati? E la latitudinea rudelor, a familiei... |
|
| Back to top |
|
 |
uruma Bobocel

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 12:42 pm Post subject: |
|
|
| Quote: | | si am citit undeva ca un individ si-a facut inel din cenusa cuiva drag (nu mai tin minte despre cine era vorba) |
Am vazut un film, demult, foarte interesant, cu Peter O'Toole, mi-e o ciuda ca nu mai stiu titlul filmului sa-l pot gasi... Un fel de tragi-comedie....
Actiunea se petrecea in rai, loc foarte populat de spirite singuratice, in viziunea regizorului, scenariul se baza pe ideea ca oricare dintre cei ajunsi in rai va decadea in purgatoriu sau iad in momentul in care nu mai este pomenit de nimeni, dintre cei vii ... |
|
| Back to top |
|
 |
Deea Acritura

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 1:01 pm Post subject: |
|
|
| tania wrote: | si mie imi displace la greu.... mai ales momentele in care trebuie sa saruti mina, sau fruntea, sau oricare parte a corpului mort.... oricum arata grotesc, de ce mai trebuie si afisat in cosciug deschis?! .... macar de-ar fi inchis, ar fi altceva.... de-aia as vrea si eu incinerare.... si am citit undeva ca un individ si-a facut inel din cenusa cuiva drag (nu mai tin minte despre cine era vorba) ... ideea mi se pare nemaipomenita.... ma intreb doar cine ar vrea sa ma pastreze in felul asta  |
subscriu la partea cu pupatul... am vazut destule faze in care copii erau obligati sa mearga langa mort sau sa-l pupe, ceea ce nu mi se pare deloc in regula!
eu nu am putut sa ma apropii nici de tata, Dumnezeu sa-l ierte! pur si simplu nu pot!
si da, mi se pare grotesc felul in care se desfasoara inmormantarile...bocetele fortate, mancarea din belsug...unii isi plang mortii iar altii baga-n ei ca spartii! nu imi plac si cu asta basta!
la faza cu inelul din cenusa...chiar radeam anul trecut cu frate-miu pe tema asta...ziceam ca mi s-ar parea mai original sa iti faci de ex, dinti din cenusa raposatului cand vrei sa-ti prezinti familia, deschizi gura si zici ti-l prezint pe bunicu', pe bunica etc.
glumex!  _________________ 2 in 1  |
|
| Back to top |
|
 |
alona Guest
|
Posted: Thu Jul 10, 2008 1:33 pm Post subject: |
|
|
Mie nu-mi place sa discut despre astfel de subiecte.Sunt mult mai sensibila decat par si am depasit cu greu ,chiar foarte greu , anumite '' evenimente'' de acest gen . .Deci , ma retrag de aici si va rog sa nu va suparati. |
|
| Back to top |
|
 |
Deea Acritura

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 1:41 pm Post subject: |
|
|
nu e obligatoriu, soro. poti sa scrii sau nu...
nici mie nu imi place sa vorbesc despre subiectele astea, dar fac parte din ceea ce suntem... _________________ 2 in 1  |
|
| Back to top |
|
 |
alona Guest
|
Posted: Thu Jul 10, 2008 1:44 pm Post subject: |
|
|
Tocmai ,asta spuneam si eu...o sa va citesc pe voi si o sa raman la fel de optimista in ceea ce priveste varsta , ca tare mai iubesc viata.  |
|
| Back to top |
|
 |
Deea Acritura

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 1:46 pm Post subject: |
|
|
eee, sa fii tu sanatoasa, eu de cand visez sa fiu nemuritoare!! sau macar, vampir  _________________ 2 in 1  |
|
| Back to top |
|
 |
steff Young & Wild

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 1:46 pm Post subject: |
|
|
inmormantare crestinesca mi as dorii si io. acum sa vedem daca cei care raman in urma mea, daca vor face asta.
am trait un caz de genul,de fapt, mai mult mama, ptr ca fratele ei, a incinerat pe tataie, fara ca mama sa stie. acu multi multi ani, a fost un soc. Plus ca am oroare de foc. _________________ There are 3 types of men : The Rich, the handsome and those that i'm not interested. |
|
| Back to top |
|
 |
champagni Junior

|
Posted: Thu Jul 10, 2008 2:51 pm Post subject: |
|
|
stef mai bine young and wild!!!  |
|
| Back to top |
|
 |
leeloo Junior

|
Posted: Fri Sep 19, 2008 6:58 pm Post subject: |
|
|
hotarat, incinerare! le-am si spus ca daca nu fac asta si ma baga in pamant, ma ridic de acolo si-i bantui
de ce? mi-e teama sa fiu ingropata si sa nu fiu moarta de tot ...daca ma trezesc si nu pot iesi
si da, chestia sa faca din cenusa ta dupa incinerare un diamant, se face pe undeva prin elvetia....asa c-as fi poate, mai pretuita dupa trecerea in nefiinta  |
|
| Back to top |
|
 |
Richiu Tiesto addicted

|
Posted: Tue Oct 14, 2008 8:13 am Post subject: |
|
|
in ambele cazuri regret ca nu m-am facut preot _________________ some asian flutes... |
|
| Back to top |
|
 |
SirX Senior

|
Posted: Wed Oct 15, 2008 9:51 pm Post subject: |
|
|
| Incinerarea nu exclude inmormantarea crestineasca... se poate ingropa urna. Eu as alege incinerarea sau altceva care sa nu dea mare bataie de cap urmasilor mei. |
|
| Back to top |
|
 |
|